Tuesday, January 2, 2018

Gisebo-225/21-2

 

Släp: Gisebo-225/21-2

Årsmodell 1970
Tillverkningsnummer 4796
Totalvikt med last: 750 kg

Första registreringen

Räddades från skrotning i sista stund


500 kr 2018-01-02


Genomgång av släpet

Målsättning: Skall vara klart för kontrollbesiktning efter 20e maj 2018. Med lite tur kanske detta är sista besiktningen för snart en 50-årig veteran
Här var det kärvt
H&K Bradley Hydratow Mark III VoV 73P Liljeqvist Anderstorp 1970

17/32" nycklar för att lossa dessa bultar är ovanliga

Undrar om det hjälper med lite sandpapper och VD40 här?
Jo det hjälpte ju. Damask hel och ytan ok på axeln som tur är. Draget är ju svetsat!
Ja då ska vi se om detta gamla hus-knep fungerar??! Det är lögn att få loss inre fästhylsan för påskjuts dämparen. Kan detta fungera tro? Det vet vi om tre dagar.

Nej tyvärr!!... Det coca-cola är en myt som rostlösare....I varje fall den här gången. Vi får chansa på att Lägg till i påskjuts dämparen är så pass bra att den duger till besiktningen.

Renoveringen av släpet

Projektet stannade av och höll på att glömmas bort helt. I mars 2021 tag jag tag i projektet igen. Lite nya rör till flaket och svetsning. Sedan rengöra bromsar och montera allt. På med färg. Sedan koppla el. Flaket kläddes med spontade brädor och laserades. Skärmar fick jag av en kompis. Lite riktning och modifiering så blev det perfekt med. Bättre däck fanns på Tradera för dryga tusenlappen.









Typskylten är viktig



Nu är det bara baklämmen kvar att göra om. Får se om det blir före eller efter besiktningen. Hoppas den går igenom nu. I så fall sista gången för ännu en veteran.

No comments: