I brist på riktig degmaskin fick min gamla food processor duga....
- jäst 50 g
- mjöl 7 dl (fingervarm i micron)
- mjölk 4 dl
- socker 2 tsk
full fart i 5-6 minuter och därefter vila i 30-40 minuter
Under tiden tillverkning av mandelmassa med en stavmixer.
- 2 påsar hackad eller flisad mandel (simma 250 gr)
- 250 g socker
Mixa mandel o socker
Dags för mera degarbete.
- 1 ägg
- 250 g rumsvarmt smör
- 5 dl mjöl
- 1,7 dl socker
- 2 tsk kardemumma
Blanda i diligenserna men spara mjölet i omgångar. Det gjorde inte jag. Degen blev alldeles för lös efter tio minuter i maskinen. Fick bullar som wienerbröd i stället för de höga runda fina det ska vara. Tar man den sista delen mjöl innan man stänger av kanske de blir lite lättare också
Degen skall delas i tre längder som skivas och rullas till bullar. Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med vispat ägg o baka i ugn 8-7 minuter (225 grader)
Med lite vilja o fantasi blev de inte så dumma ändå. Men några stilpoäng blev det inte.....
Får nog testa med en halv sats på "rätt sätt" en gång till.
No comments:
Post a Comment