Friday, January 31, 2014

Frittata





För 4 personer

8 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl riven parmesanost
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt o peppar från kvarn
rapsolja
3-4 skivade tomater
4-5 schalottenlök i klyftor
259 gram skivade färska champinjoner
smör
klippt bladpersilja.
Sätt igång ugnen på 175 grader
Blanda ägg, vitlök, matlagningsgrädde, riven ost , lite salt samt peppar
värm stekpanna med olja och häll i blandningen.
Rör försiktigt med gaffel tills det stelnar (inte för hög värme)
Skiva under tiden tomater, champinjoner och schalottenlök
När det stelnar i pannan, lägg i de skivade tomaterna och ställ sedan in i ugnen.
Stek lök och svamp i en stekpanna med smör. Salta lite.
När stekningen är klar tag ut pannan ur ugnen.
Häll över svampblandningen och garnera med klippt persilja




No comments: