Den här rätten räcker till 4 personer. Kan också frysas.
Starta ugnen på 200 grader
Pajdeg
- 2½ dl vetemjöl
- 2 msk majsstäkelse
- 1 krm salt från kvarn
- 75 g smör
- 2 msk vatten och ½ kapsyl ättika.
Kör alltihop i matberedaren, tryck ut degen i en pajform och sätt in i kylskåpet.
Fyllning:
- Koka ca 200-300 gr broccoli i ca 5 minuter. Låt rinna av i durkslag väl.
- Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i den varma ugnen.
- Vispa under tiden 2 ägg med 3 dl mjölk och ½ dl riven ost. Krydda med salt o peppar från kvarn.
- När pajskalet är gräddat fyll det med finfördelade broccoli-kvistar och en burk tonfisk utspridd i ett jämt lager.
- Häll ägg/mjölk blandningen över. Strö eventuellt lite mera ost över.
- Grädda pajen i ugnen (200 grader) ca 15-20 minuter.
Severa med en enkel grönsallad och ett glas mjök till. Jättegott och mättande så det förslår.
Inköpslista:
- 1 burk tonfisk 185 gram (i olja eller vatten, beroende på om du vill snåla med calorierna....eller inte)
- Vetemjöl (2,5 dl)
- Majsstäkelse (2 msk) Tips....jag tog majsredning..det funkade bra.
- Smör 75 gram (eller margarin)
- Broccolibuketter 200-300 gram (frysta)
- Ägg 2 st (helst lantägg från hönor som trivs med livet)
- Mjölk 3 dl (valfri fetthalt beroende på hur många calorier du vill ha)
- Salt o svartpeppar
- Riven gratängost (om det ska bli de luxe)
No comments:
Post a Comment
Thank you for your post. After review and approval is your post on the page. Regards Moderator.