Sunday, February 13, 2011

Paj med tonfisk och broccoli

Den här rätten räcker till 4 personer. Kan också frysas.
Starta ugnen på 200 grader
Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk majsstäkelse
  • 1 krm salt från kvarn
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten och ½ kapsyl ättika.
Kör alltihop i matberedaren, tryck ut degen i en pajform och sätt in i kylskåpet.
Fyllning:
  • Koka ca 200-300 gr broccoli i ca 5 minuter. Låt rinna av i durkslag väl.
  • Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i den varma ugnen.
  • Vispa under tiden 2 ägg med 3 dl mjölk och ½ dl riven ost. Krydda med salt o peppar från kvarn.
  • När pajskalet är gräddat fyll det med finfördelade broccoli-kvistar och en burk tonfisk utspridd i ett jämt lager.
  • Häll ägg/mjölk blandningen över. Strö eventuellt lite mera ost över.
  • Grädda pajen i ugnen (200 grader) ca 15-20 minuter.
Severa med en enkel grönsallad och ett glas mjök till. Jättegott och mättande så det förslår.
Inköpslista:
  • 1 burk tonfisk 185 gram (i olja eller vatten, beroende på om du vill snåla med calorierna....eller inte)
  • Vetemjöl (2,5 dl)
  • Majsstäkelse (2 msk) Tips....jag tog majsredning..det funkade bra.
  • Smör 75 gram (eller margarin)
  • Broccolibuketter 200-300 gram (frysta)
  • Ägg 2 st (helst lantägg från hönor som trivs med livet)
  • Mjölk 3 dl (valfri fetthalt beroende på hur många calorier du vill ha)
  • Salt o svartpeppar
  • Riven gratängost (om det ska bli de luxe)



No comments: